Drámáztál már, de még nem eleget?

Nyitott Klub Blog

Nyitott Klub Blog

A Klubról

2016. július 28. - Nyitott Kör

Aki járt már drámás workshopon vagy részt vett komplex drámapedagógiai képzésen, valószínűleg a közös játék és a gondolkodás élményét őrzi leginkább. Ezt az élményt magával viszi, a tanultakat le- és megjegyzi, talán még drámaórát is tervez. De hol tudja kipróbálni az új tudást? Hol teheti próbára magát? És hol játszhat újra? Például a Nyitott Klubban.

ntp-fth-15-0101-muhelynap_13.JPG

A Nyitott Klub műhelyalkalmain:

- a KIPRÓBÁLÁSra és a GYAKORLATra helyezzük a hangsúlyt! Egymás között próbára tesszük saját magunkat, levezetjük óravázlatainkat;

- MEGISMERKEDÜNK egymással, új játékokkal és a drámával rokonítható pedagógiai megközelítési módokkal és irányzatokkal;

- RÉSZT VESZÜNK mások által vezetett drámaórákon, így elleshetünk trükköket, módszereket, akár szembesülni lehet hibákkal, vagy azzal, hogy mit élhet meg egy fiatal résztvevőként;

- FACILITÁLT ÉRTÉKELÉSEK során a résztvevők visszajeleznek a megélt élménnyel kapcsolatban és segítik mind a drámaóra, mind a tanári készségek fejlesztését;

- ÍRUNK KÖZÖSEN új drámaórákat, így alkotás közben gondoljuk végig az egyes konvenciókban rejlő lehetőséget és esetleges nehézségeket;

- CSOPORTOS SZUPERVÍZIÓ keretében máshol szerzett tapasztalatainkat megosztva kereshetünk megoldást tanári helyzetekre, tisztázhatjuk a helyzet elméleti vonatkozásait, vagy akár modellezhetjük azokat.

A Nyitott Klub újabb végzettséget nem ad, de a megszülető drámaórák helyet kapnak itt a Nyitott Klub Blogon, lehetőséget adunk óráitok tesztelésére akár diákok között is.

A Nyitott Klub műhelysorozat alkalmaira szombatonként kerül sor, 10.00-14.00-ig, a Jurányi Házban (1027 Budapest, Jurányi utca 1). 

2015-16-ban 15 fő térítésmentesen vehetett részt a Nyitott Klub alkalmain és rendezvényein, köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Programjának.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottklub.blog.hu/api/trackback/id/tr898918866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása